Amb els canvis d’estació, d’hora, la nostra rutina i l’ús de dispositius electrònics fan que el nostre ritme de son es vegi alterat, i això provoca canvis importants en el nostre estat d’ànim i a la nostra salut.

Sou molts els que veniu a la farmàcia preguntant sobre el nostre consell farmacèutic per evitar aquests episodis d’insomni i aprofitar bé el poc temps que tenim per descansar. És per això que avui us explico alguns consells per adormir-nos el més aviat possible i tenir unes hores de son reparadores.

 

  • Establir un horari fix per anar a dormir i per aixecar-nos: Fins i tot també els caps de setmana i els dies de vacances. Així ajudarem al nostre organisme a acostumar-se sempre a la mateixa rutina i poc a poc anirà entenent que, a l’arribar l’hora proposada, toca dormir. És molt recomanable també no adormir-nos al sofà i després passar al llit: hem de fer-ho directament al llit.
  • Evitar les migdiades: Sovint acostumem a dormir migdiades perquè la nostra qualitat del son no ha estat bona, però les hores que no hem dormit la nit anterior no les podem recuperar, tampoc a través d’una migdiada. Si et sents molt cansat, procura que les teves migdiades no siguin superiors als 30 minuts.
  • Evita begudes amb cafeïna o teina: Tot i que de vegades no en siguem conscients, totes les begudes que en contenen ens afecten directament.
  • Evita menjar dues hores abans d’anar a dormir: I realitza sopars lleugers, t’ajudarà a agafar la son molt més aviat.
  • Realitza exercici cada dia (preferiblement per la tarda): No només t’ajudarà a desestressar-te i a millorar la teva condició física, sinó que et cansarà i farà que dormis molt millor.
  • Evita utilitzar dispositius electrònics abans d’anar a dormir: Ja sigui la televisió, el mòbil o l’ordinador almenys mitja hora abans d’anar a dormir. Aquests dispositius tenen una llum blava que interfereix directament amb el nostre període de son i el retarda.

 

Recorda que, a més a més d’aquests petits consells, si encara tens problemes per agafar la son pots apropar-te a la farmàcia. T’aconsellarem els millors productes per ajudar-te en aquesta etapa i que dormis el millor possible.