Hola de nou,

Avui us deixarem unes receptes saludables de gelat. Que millor que uns deliciosos gelats saludables per refrescar l’estiu?

A més si es fan de manera fàcil, ràpida i són saludables, molt millor.

A continuació us ensenyem 3 gelats saludables i molt ràpids de fer.

Porten molts pocs ingredients; bàsicament fruita i iogurt natural. No porten gens de sucre ni cap edulcorant que no sigui el de la mateixa fruita. Com més madura i dolça estigui la fruita, més dolç quedarà el gelat!

Per preparar-los, necessitarem congelar prèviament la fruita per a després triturar-la en el processador d’aliments. Quan la fruita ja es trobi congelada, la traurem del congelador 5 minuts abans, depenent de la calor que faci, per facilitar el treball al processador d’aliments.

Gelat de maduixa

El que necessites:

2 tasses de maduixes congelades

1 iogurt natural

Som-hi:

  1. Tritura les maduixes amb el iogurt en un processador d’aliments durant uns 5 minuts o fins que quedi cremosa.
  2. Una vegada cremosa pots servir-ho directament. Si t’agrada més ferm pots ficar-ho en el congelador uns 30 minuts i després, servir.

Gelat de cirera i nabius

El que necessites:

2 tasses de cireres desossades i congelades

½ de tassa de nabius congelats 1 iogurt natural

Som-hi:

  1. Tritura les cireres, els nabius i el iogurt en un processador d’aliments durant uns 5 minuts o fins que quedi cremosa.
  2. Una vegada cremosa pots servir-ho directament. Si t’agrada més ferm pots ficar-ho en el congelador uns 30 minuts i després de servir.

Gelat de mango i gerd

El que necessites:

2 tasses de mango, en trossos i congelat

1 tassa de gerds congelats 1 iogurt natural

Som-hi:

  1. Tritura el mango, els gerds i el iogurt en un processador d’aliments durant uns 5 minuts o fins que quedi cremós.
  2. Una vegada cremós, pots servir-ho directament. Si t’agrada més ferm pots ficar-ho en el congelador uns 30 minuts i després de servir.

Tips:

Es pot conservar els gelats en el congelador per consumir-los en un altre moment. El gelat es quedarà dur, per la qual cosa hauràs de treure-ho uns minuts abans de consumir i servir quan sigui mal·leable i estigui en el punt desitjat.

Quan es conserva el gelat fet, perd una mica de cremositat, això dependrà del tipus de fruita que estiguem utilitzant. Per exemple, els gelats fets amb mango, plàtan o alvocat, quedaran més cremosos que els fets amb fruites com a fruits vermells. La textura canvia però el sabor es manté sempre deliciós.

Que aprofiti, amics!