Bon dia de nou, amics!

El nostre cos sempre ens envia senyals quan alguna cosa no va bé al nostre organisme.

Molts símptomes que patim en el nostre dia a dia són avisos que el nostre organisme manifesta per alguna causa. Avui, a Farmàcia Solsona, us parlarem sobre l’estrenyiment emocional.

Parlem d’estrenyiment quan els excrements d’una persona romanen massa temps als seus intestins i el ritme d’evacuació intestinal va minvant fins a trobar-se en un ritme molt lent, tornant així els excrements en durs i secs. Aquest resultat provoca una evacuació difícil.

Si el teu ritme intestinal és baix, però els excrements són normals, no es tracta d’estrenyiment. Com dèiem, els símptomes de l’estrenyiment són purament físics, però a causa de la connexió que hi ha entre el cervell i els intestins, la nostra situació emocional pot afectar el bon funcionament dels nostres intestins.

De tal manera, si una persona es troba nerviosa o preocupada, és possible que es desenvolupi una conseqüència en el seu sistema digestiu.

L’estrenyiment emocional és precisament la patologia que acabem de descriure. Podem tenir una situació emocional complicada, o simplement trobar-nos en un moment de la nostra vida on estem més nerviosos o més preocupats (qui no ho està?) i això pot afectar e manera molt directe al nostre sistema digestiu.

Si creus que tens estrenyiment i has provat tot tipus de laxants i receptes per evitar aquesta situació, i també has variat la teva dieta fent-la més tova, i tot i així, segueixes amb un ritme intestinal baix, potser el que necessites és meditar sobre la teva situació i trobar possibles emocions que puguin estar afectant els teus intestins.

No només estaràs millorant la teva relació amb tu mateix, sinó que és molt possible que puguis trobar una solució a una situació que et preocupa o et posa nerviós i no erets conscient, i a més a més, milloraràs al teu ritme intestinal.

A banda de l’estrenyiment per causes emocionals, també volem aprofitar el post per parlar de l’estrenyiment a causa de la medicació.

Depenent de la medicació que estiguis prenent i del temps que fa que la prens, és possible que l’estrenyiment sigui més difícil de tractar del que creus.

És difícil determinar quins medicaments provoquen l’estrenyiment perquè depèn de cada persona, però els medicaments contra el dolor acostumen a tenir aquest efecte secundari.

Si creus que la medicació ha afectat el teu sistema digestiu negativament, pots provar laxants, tot i que també seria bo que et realitzessis massatges abdominals, sent una de les tècniques més saludables per combatre l’estrenyiment.

En cas que no funcioni, pots parlar amb el teu metge i provar de canviar els medicaments que estàs prenent per veure si millora l’estrenyiment.

Gràcies per llegir-nos i fins aviat!