Ara és una l’època on comencen les picades d’insecte a causa de les altes temperatures i al fet de passar més temps a l’aire lliure, a la piscina, platja.

El més important és la prevenció, ja que els insectes a través de les seves picades poden transmetre malalties i a més poden produir-se reaccions al·lèrgiques molt greus.

És important saber distingir entre l’efecte habitual d’una picada amb picor, inflamació i enrogiment local, i una possible reacció al·lèrgica que pot començar amb picor d’ulls.

A continuació us deixo unes recomanacions per evitar les indesitjables picades:

A casa:

Els mosquits piquen des del vespre fins a l’alba, les mesures preventives inclouen també tancar les finestres durant la nit o utilitzar mosquiteres en les finestres, així com posar l’aire condicionat, ja que l’aire fred els deté. També es poden posar difusors elèctrics d’insecticida per a la llar.

Les olors:

Cal evitar usar perfums o cosmètics amb aroma, robes de color cridaner i llocs on hi hagi insectes. Els perfums atreuen les abelles i les vespes, especialment si tenen aromes florals.

On posar els repel·lents:

És recomanable l’ús de repel·lents en la pell de zones exposades o fins i tot a la roba, en el camp o en zones amb major afluència d’insectes.

És important saber que primer s’ha d’aplicar el protector solar i després el repel·lent de mosquits.

En la nostra farmàcia trobareu tota una àmplia gamma de repel·lents, polseres, pegats, esprais que són eficaços. Veniu i us informarem.

Que passeu un bon estiu, amics!

Roser