Benvinguts una vegada més al nostre blog!

Si tens la pell sensible ja sabràs que aquest tipus de pell és de la més vulnerable davant les agressions externes i, si la teva pell és especialment propensa als èczemes, segurament sabràs que a l’hivern has de protegir-la molt bé. És recomanable avançar-te en la prevenció, aportant una hidratació intensa a la tardor per ajudar a reforçar la barrera protectora natural de la pell contra el fred de l’hivern.

 

Aquestes són les tres accions que des de la Farmàcia Solsona t’aconsellem per per protegir la teva pell de cara a l’hivern:

 

  • Protegeix la micro flora de la pell. Hauràs sentit parlar en algunes ocasions de la micro flora bacteriana, ja que són varis els òrgans del nostre cos que compten amb ella. De fet, totes les mucoses que formen les cavitats del nostre cos estan recobertes per un tapís de bacteris i microorganismes anomenats micro flora. La seva funció és la de protegir al nostre cos enfront d’infeccions i agressions externes. L’aportació de prebiòtics de forma localitzada a la pell ajuda a protegir-la, ja que és la primera línia de defensa protectora de la pell.
  • Regenera la barrera cutània. A més de reforçar la seva funció protectora, en la pell sensible és necessari regenerar la barrera fisiològica de la pell. L’estructura d’aquesta barrera protectora queda danyada amb les agressions externes, de manera que és més fàcil que la pell en el seu conjunt (encara que també a les capes més internes) pugui veure’s afectada. Algunes substàncies naturals, com determinats olis vegetals ajuden a reestructurar la barrera lipídica de la pell, que té una funció protectora.
  • Preocupa’t en mantenir un bon nivell d’hidratació. Hidratar la pell és un bàsic que cal valorar, especialment quan es tracta de pell sensible. Per a una hidratació intensa és recomanable aplicar una crema emol·lient que contingui lípids i humectants que actuïn de forma perllongada. Així s’aconsegueix calmar la molesta sensació de picor pròpia de la pell atòpica o molt sensible i s’evita entrar en un cercle viciós de gratat i picor que només porta a empitjorar la situació.

 

L’aplicació d’una crema amb aquestes característiques de composició i aquestes propietats fisiològiques, atorga la protecció necessària que les pells atòpiques necessiten com a manteniment entre brots d’atòpia. Si és el teu cas, no dubtis en apropar-te a la nostra farmàcia i t’aconsellarem quina és la millor solució pel teu cas.

 

Gràcies per llegir-nos i fins aviat!