Benvinguts una vegada més al nostre blog!

És possible que més d’alguna vegada hàgiu d’enfrontar-vos a les proves d’embaràs: sigui per un motiu buscat o, desgraciadament, de sorpresa. Sabem que enfrontar-se a un test d’embaràs, sigui davant la circumstància que sigui, és un moment on estem molt nerviosos, ja que la resposta que ens faciliti el test ens pot canviar dràsticament la vida.

És per això que des de farmàcia Solsona volem aportar el nostre gra de sorra i esclarir el que cal saber sobre aquests tests.

Les proves d’embaràs són una manera fàcil, ràpida i fiable de conèixer en la comoditat de la teva casa el teu estat

 

Quin tipus de test d’embaràs existeixen?

Classificant-los segons el seu mètode de lectura, trobem les proves tradicionals i les digitals.

Les primeres són les típiques que apareixen en les sèries i en les pel·lícules de fa anys: mostren normalment amb dues línies si la dona està embarassada. En els digitals no es dóna lloc a error, ja que apareix escrit “embarassada” o “no embarassada”; de fet, ara podem trobar fins i tot alguns models que ens donaran un nombre aproximat de setmanes de gestació.

Els proves d’embaràs mesuren la concentració d’una hormona en concret en l’orina. I per què aquesta hormona? Doncs perquè és la que es comença a produir quan hi ha la concepció i el seu nivell augmenta exponencialment durant el primer trimestre d’embaràs, arribant a duplicar-se durant els primers dies de gestació.

Sabent aquesta dada, podem trobar també proves que es classifiquen segons la sensibilitat a aquesta hormona. Trobem diferents sensibilitats a l’hormona, i aquestes proves es basen en una tira reactiva a l’orina en la qual s’aplica la mostra per comprovar si hi ha concepció o no.

Una altra de les preguntes més comunes quan es pensa a adquirir el test d’embaràs és quan realitzar-se la prova. Aquesta resposta dependrà en major mesura de la dona que vulgui realitzar-se la prova: si es té un cicle regular, serà més fàcil saber quan s’està produint l’ovulació, i per tant, quan és millor realitzar-se el test. Si aquest és el teu cas, realitzar-te el test l’endemà de la primera falta ja proporciona un resultat de bastant fiabilitat.

Encara i així, si no volem obtenir un resultat erroni, des de Farmàcia Solsona recomanem esperar uns 10 dies abans de realitzar-nos la prova.

Per contra, si el cicle de la dona és irregular, caldria esperar com a mínim entre 2 i 3 dies per realitzar el test d’embaràs. De la mateixa manera, en aquest cas també seria interessant esperar entre uns 10-15 dies per obtenir un resultat fiable gairebé al 100%.

Esperem que haguem resolt els vostres dubtes. Si encara us queda alguna més, acosteu-vos a la nostra farmàcia o escriu-viu-nos a través de les nostres xarxes socials.

Estarem encantats d’ajudar-vos!